ÖSlJ Sommarläger 2020

Under vecka 28 så anordnar ÖSlJ ett sommarläger för ungdomar födda 2005-2008 där deltagarna får en chans att pröva på olika sysslor som behövs för att driva en museijärnväg. På kvällarna hittar vi på roliga aktiviteter som till exempel minigolf, film, och givetvis bad.

Under lägret så kommer deltagarna sova över i föreningens övernattningslokal. Lägret kostar 1500 kronor i lägeravgift, som kan återbetalas. Därtill tillkommer ytterligare 300 kronor för föreningens medlemsavgift om deltagaren inte redan är medlem. Medlemsavgiften kan inte återbetalas.

Angående den pågående coronapandemin: Folkhälsomyndiheten gav 18/5 grönt ljus för lägerverksamhet om vissa kriterier uppfylls, till exempel möjlighet till god handhygien och avstånd mellan deltagare.

Det är sedan länge klart att en stor del av lägret kommer att hållas utomhus. För de delar av lägret som genomförs inomhus tittar vi nu på hur vi minimerar smittorisken. Vi ser goda möjligheter för att lägret kan genomföras, dock med något förändrade aktiviteter än ursprungligen planerat. 


Om du är intresserad, klicka här för att anmäla dig. Sista anmälningsdag är 21/6.
Vid frågor, kontakta lägerledningen på sommarlager@oslj.nu

Tänk om man får köra ett riktigt ånglok?

Banavdelningen tar med oss ut på banan för att arbeta i naturen. 

Tågbefälhavaren kan ha många biljetter som ska klippas, tur att lägrets deltagare kan hjälpa till. 

Vi tar ju såklart vår järnväg till hjälp för att komma till närliggande badplatser för härliga badstunder.