Vi har två populära runturen, Slott & Ånga som startar på platser vid eller nära järnvägen och Mareifredsrunturen som utgår från Stockholm.

Slott och ånga (Lilla rundturen)

Mariefred - Taxinge Näsby -Läggesta Nedre- Mariefred

Slott och ånga (Lilla rundturen) är en trevlig endagsutflykt mellan Mariefred och Taxinge. Åt ena hållet åker du med vårt ångtåg, åt andra hållet åker du med ångbåten Mariefred. I Taxinge kan du besöka Taxinge slott. Där finns ett stort utbud av bakverk och smörgåsar, försäljning av konsthantverk, en vacker slottspark och en liten badplats nära ångbåtsbryggan. Du kan också hoppa av på vägen och shoppa på lågprisvaruhuset i Hedlandet.

Trafikdagar, tider och priser (Förslag 1)
Trafikdagar, tider och priser (Förslag 1)

Mariefredsrundturen

Stockholm - Mariefred- Läggesta - Stockholm eller omvänt

Mariefredsrundturen går mellan Stockholm och Mariefred. Du åker med ångbåten Mariefred, vårt ångtåg och SJ-tåg på Svealandsbanan. Tid finns att besöka sevärdheter som t ex Gripsholms slott och den gemytliga stadskärnan i Mariefred.

Börjar du med båten får du en lång fin sjöresa och få ca 2 timmar att se staden Mariefred och dess sevärdheter Börjar du med tåget, är du framme vid lunch och får ca 4 timmar i Mariefred. Båten har en restaurang (bord bör bokas) samt enklare servering.

Trafikdagar, tider och priser 2019

Mariefred - Taxinge Näsby -Läggesta Nedre- Mariefred
Turen tar ca 3-5 tim beroende på startpunkt.

Stockholm - Mariefred- Läggesta - Stockholm 
Turen tar ca 8-9 timmer beroende på hur du åker
Du åker ångbåt, ångtåg och modernt SJ-tåg.
Att se längs vägen: Mariefred och Ripsholms slott, Mälaren från båten, miljön kring museijärnvägen