Trafiken har nu upphört för säsongen. Välkomna tillbaka i maj 2019 när den återupptas.

På ÖSlJ kan du göra en historisk resa med äkta ångtåg som är mer än 100 år gamla. Vi kör mellan Mariefred (med Gripsholms slott), via Läggesta till Taxinge. Du når oss lätt med både bil och kollektivtrafik, vi har anslutning med SJ-tåg i Läggesta.
 

ÖSlJ Trafik idag

Här ska anges om det är trafik eller ej

Aktuellt
Tomtetåg 2 decemer (1 advent)
Trafik mellan Mariefred och Läggesta i samband med Mariefreds julmarknad. jernvägs-cafeét öppet. Tidtabell

Aktiv i trafiken 2019. 
Vill du tjänstgöra i trafiken inför 2019? Här kan du få mer information om hur du går till väga för att bli aktiv i trafiken.   Läs mer 

Ljudguidning i mobilen. Ladda ned appen Tidsmaskinen och vår runda. Läs mer.

Ägna en hel dag åt järnvägen eller kombinera järnvägsresan med några av de intressanta besöksmål som finns kring Järnvägen. Det finns två populära rundturer, Slott & Ånga (Lilla rundturen) mellan Mariefred och Taxinge samt Mariefredsrundturen mellan Stockholm och Mariefred. På vår station i Mariefred finns Café & butik samt en järnvägshistorisk utställning. Tidtabeller, priser och annan info hittar du i menyerna ovan.

Våra vagnar och nästan alla lok har en gång i tiden gått i trafik på någon av de sju svenska smalspårsjärnvägarna med spårvidd 600 mm, som hade persontrafik. Dessa har renoverats av de ideellt arbetande medlemmarna i museiföreningen Östra Södermanlands Järnväg.

Karta över Östra Södermanlands Järnväg   ♦   klicka för att förstora!
Ångfartyget Mariefreds färdväg mellan Mariefred och Taxinge är markerad.

Ljudguide i mobilen när du åker med oss. Vi har gjort en liten app med tillhörande guide-runda som du kan ladda ned. Läs mer här.

Nyheter från bloggen, evenamang, foton m m.

Nyhetsblogg och fördjupande info