Öppet hus och prova-på-dag den 30 september 2023


Nu har du chansen att uppfylla din barndomsdröm! 
Den 30 september mellan kl. 11.00 och ca 14 välkomnar vi alla som är intresserade av att bli delaktiga i vår verksamhet. Det kommer finnas möjlighet att provköra motorlok, bli guidad i verkstaden och se bakom kulisserna. Du är välkommen oavsett om du är intresserad av att meka, köra lok eller att bli stins.
Inledande programpunkter:

·      11.00 – Föreningen hälsar välkommen och informerar om verksamheten, vi bjuder på kaffe. Vi ses på trappan utanför Mariefreds stationshus.

· Ca 11.15 – Guidning i verkstaden
Efter guidningen planerar vi för följande aktiviteter (med förbehåll för ändringar):
·      Provkörning/växling av motorlok
·      Provkörning av dressiner
·      Banarbete på bangården
·      Vagnsöversyn m.m. pågår i verkstaden
·      Visning av stationen och tågklarerarens arbete inkl. ställverk
·      Tipspromenad med vinstchans
·      Föreningen bjuder på lättare lunch i form av grillkorv (även vego) och dryck!

Bor du nära Läggesta, Ekviken eller Marielund? Då kan du ta vårt tåg helt gratis in till vårt öppna hus!
Tåget avgår kl. 10.40 från Läggesta nedre, ca 10.43 från Jagbacken (Ekviken) och 10.45 från Marielund. Tåg tillbaka går runt 13.30-14 från Mariefred (när ni känner er klara). Passa på att fråga tågpersonalen om deras tjänster, de visar gärna vad de gör. För att kunna planera vänligen anmäl att du/ni vill åka med tåget till sb@oslj.nu.
 
Alla är välkomna!
Du behöver inte vara medlem i föreningen för att delta. Inga förkunskaper krävs. Rekommenderad ålder för att delta på alla aktiviteter är dock 18+ år men även om du är yngre än 18 år är du naturligtvis välkommen. Ta helst på oömma kläder.
 
Föranmälan är inte nödvändig, men anmäl dig gärna till sb@oslj.nu (senast torsdag 28/9) så att vi kan köpa in tillräckligt med mat och dryck. Använd även denna mejl för eventuella frågor om dagen. Vi kommer endast använda inskickade personuppgifter för att planera öppet hus, inget annat.
 
Vi ser fram emot att träffa dig den 30/9!