Trafiksäsongen 2023 avslutas med  Spöktåg 27-28/10 samt Adventståg 3/12
Information kommer att presenteras här.

--------------------------------------

Det går inte att förboka plats på våra tåg utan biljett köper du på någon av våra stationer i Mariefred eller Läggesta Nedre.
Inköpt biljett garanterar inte plats till visst tåg . Biljetten gäller i en månad.

Sidan uppdaterad 2023-09-24

Öppet hus och prova-på-dag den 30 september 2023
Nu har du chansen att uppfylla din barndomsdröm! 
Den 30 september mellan kl. 11.00 och ca 14 välkomnar vi alla som är intresserade av att bli delaktiga i vår verksamhet. Det kommer finnas möjlighet att provköra motorlok, bli guidad i verkstaden och se bakom kulisserna. Du är välkommen oavsett om du är intresserad av att meka, köra lok eller att bli stins. Se mer
 
 
 

På ÖSlJ kan du göra en historisk resa med äkta ångtåg som är mer än 100 år gamla. Vi kör från Mariefred (med Gripsholms slott), via Läggesta till Taxinge-Näsby. Du når oss lätt med både bil och kollektivtrafik, vi har anslutning med Mälar-tåg i Läggesta.

ÖSlJ Trafik idag

Någonting är fel, vi återgärdar så snabbt som möjligt.

Ägna en hel dag åt järnvägen eller kombinera järnvägsresan med några av de intressanta besöksmål som finns kring järnvägen. Det finns en populär rundtur, Slott & Ånga (Lilla rund-turen) mellan Mariefred och Taxinge.
På vår station i Mariefred finns Café & butik samt en järnvägshistorisk utställning. Tidtabeller, priser och annan info hittar du i menyerna ovan.

Våra vagnar och nästan alla lok har en gång i tiden gått i trafik på någon av de sju svenska smalspårsjärnvägarna med spårvidd 600 mm, som hade persontrafik. Dessa har renoverats av de ideellt arbetande medlemmarna i museiföreningen Östra Södermanlands Järnväg.

Karta över Östra Södermanlands Järnväg   ♦   klicka för att förstora!
Ångfartyget Mariefreds färdväg mellan Mariefred och Taxinge är markerad.

Stöd KM Nelssons renovering.

Skicka ditt bidrag till SWISH 123 442 10 95.

Gåva via Bankgiro.

Skicka din gåva via bankgiro: 301-1012, märk gåva och valfri text. 

Nyheter från bloggen, evenamang, foton m m.

Nyhetsblogg och fördjupande info

Restaureringen av byggnadsminnet Taxinge-Näsby stationshus sommaren 2019 är bl.a. finansierad med EU-medel från landsbyggdsprogrammet 2014-2020. Museiföreningen framför ett varmt tack till Länsstyrelsen Stockholms län för givna ekonomiska bidrag som möjliggjort denna angelägna byggnadsvårdsinsats. 

Styrelsen för ÖSlJ

Museiföreningen framför ett varmt tack till Sparbanksstiftelsen Rekarne för givna ekonomiska bidrag, som möjliggör angelägna kulturvårdande insatser

Museiföreningen vill tacka Riksantikvarieämbetet  för givna ekonomiska bidrag, som möjliggör att föreningen kan genomföra  viktiga kulturvårdande insatser på vårt kultur historiska lok och vagnar.