Trafiken under september är nu bestämd och utlagd under tider.
Årets trafik avslutas den 26 september med utökad tidtabell.
Preliminära tider för 26 september finns här.
26 september gör s/s Ejdern turer mellan Mariefred och Taxinge. Info och tider här.
Lilla Rundturen är inställd under hela säsongen eftersom S/S Mariefred inte seglar i år. Detta medför att vi kommer att ha begränsad trafik på sträckan Läggesta Nedre – Taxinge-Näsby.

För att minska risken för smittspridning så är kontanthanteringen slopad. 
Det går bra att betala med kort eller swish.
Järnvägscaféet är tyvärr stängt under hela säsongen.

Sidan uppdaterad 2020-09-16

På ÖSlJ kan du göra en historisk resa med äkta ångtåg som är mer än 100 år gamla. Vi kör mellan Mariefred (med Gripsholms slott), via Läggesta till Taxinge. Du når oss lätt med både bil och kollektivtrafik, vi har anslutning med SJ-tåg i Läggesta.

ÖSlJ Trafik idag

Någonting är fel, vi återgärdar så snabbt som möjligt.

Aktuellt

Preliminära tidtabeller för den 26 september går att hitta här.

Årsmötet är framflyttat. Nytt datum och kallelse kommer i ÖSlJ-Nytt Nr 3.

Ägna en hel dag åt järnvägen eller kombinera järnvägsresan med några av de intressanta besöksmål som finns kring järnvägen. Det finns två populära rundturer, Slott & Ånga (Lilla rundturen) mellan Mariefred och Taxinge samt Mariefredsrundturen mellan Stockholm och Mariefred. På vår station i Mariefred finns Café & butik samt en järnvägshistorisk utställning. Tidtabeller, priser och annan info hittar du i menyerna ovan.

Våra vagnar och nästan alla lok har en gång i tiden gått i trafik på någon av de sju svenska smalspårsjärnvägarna med spårvidd 600 mm, som hade persontrafik. Dessa har renoverats av de ideellt arbetande medlemmarna i museiföreningen Östra Södermanlands Järnväg.

Karta över Östra Södermanlands Järnväg   ♦   klicka för att förstora!
Ångfartyget Mariefreds färdväg mellan Mariefred och Taxinge är markerad.

VIKTIGT MED ANLEDNING AV 
CORONAPANDEMIN

 
Anvisningar för våra passagerare är anslagna vid våra stationer. För allas säkerhet ber vi er ta del av dessa och följa dem. Vid osäkerhet om vad som gäller, fråga vår personal.

Stöd ÖSlJ’s verksamhet

Skicka ditt bidrag till SWISH 123 442 10 95

Ljudguide i mobilen när du åker med oss. Vi har gjort en liten app med tillhörande guide-runda som du kan ladda ned. Läs mer här.

Restaureringen av byggnadsminnet Taxinge-Näsby stationshus sommaren 2019 är bl.a. finansierad med EU-medel från landsbyggdsprogrammet 2014-2020. Museiföreningen framför ett varmt tack till Länsstyrelsen Stockholms län för givna ekonomiska bidrag som möjliggjort denna angelägna byggnadsvårdsinstas. 

Styrelsen för ÖSlJ

Nyheter från bloggen, evenamang, foton m m.

Nyhetsblogg och fördjupande info