Trafiksäsongen 2021
Ordinarie trafik kommer att påbörjas den 3 juli. trafikdagar och tidtabeller finns under tider 2021.
Eftersom vi ännu inte har några datum för när ss Mariefred seglar, så lägger vi inte ut några tider för rundturerna


Sommarläger 2021
Under vecka 28 får du som är född 2006-09 testa på att driva vår museijärnväg. Läs mer här. 
 

Sidan uppdaterad 2021-04-22

På ÖSlJ kan du göra en historisk resa med äkta ångtåg som är mer än 100 år gamla. Vi kör mellan Mariefred (med Gripsholms slott), via Läggesta till Taxinge. Du når oss lätt med både bil och kollektivtrafik, vi har anslutning med SJ-tåg i Läggesta.

ÖSlJ Trafik idag

Någonting är fel, vi återgärdar så snabbt som möjligt.

AKTUELLT
MEDLEMSKORTEN SKICKAS UT UNDER VECKA 12 OCH 13.

Årsmötet senareläggs.
Styrelsen har beslutat att årsmötet senareläggs. Styrelsen kommer besluta om nytt mötesdatum när förutsättningarna bedöms gynnsamma att kunna genomföra ett möte på ett säkert sätt ur smittskyddssynpunkt.
Bakgrund:
I nuläget finns ett antal restriktioner för antalet deltagare i föreningsverksamhet, möten mm i syfte att hindra spridning av Covid-19 viruset i samhället. Då lagstiftningen och rekommendationerna som styr dessa restriktioner föreslås gälla/gäller till slutet av september 2021 bedömer vi att det innebär ett hinder för ÖSlJ att genomföra det planerade årsmötet den 21 mars 2021.
Styrelsen
 

Ägna en hel dag åt järnvägen eller kombinera järnvägsresan med några av de intressanta besöksmål som finns kring järnvägen. Det finns två populära rundturer, Slott & Ånga (Lilla rundturen) mellan Mariefred och Taxinge samt Mariefredsrundturen mellan Stockholm och Mariefred. På vår station i Mariefred finns Café & butik samt en järnvägshistorisk utställning. Tidtabeller, priser och annan info hittar du i menyerna ovan.

Våra vagnar och nästan alla lok har en gång i tiden gått i trafik på någon av de sju svenska smalspårsjärnvägarna med spårvidd 600 mm, som hade persontrafik. Dessa har renoverats av de ideellt arbetande medlemmarna i museiföreningen Östra Södermanlands Järnväg.

Karta över Östra Södermanlands Järnväg   ♦   klicka för att förstora!
Ångfartyget Mariefreds färdväg mellan Mariefred och Taxinge är markerad.

VIKTIGT MED ANLEDNING AV 
CORONAPANDEMIN

 
Anvisningar för våra passagerare är anslagna vid våra stationer. För allas säkerhet ber vi er ta del av dessa och följa dem. Vid osäkerhet om vad som gäller, fråga vår personal.

Stöd KM Nelssons renovering.

Skicka ditt bidrag till SWISH 123 442 10 95.

Gåva via Bangiro.

Skicka din gåva via bangiro: 301-1012, märk gåva och valfri text. 

Ljudguide i mobilen när du åker med oss. Vi har gjort en liten app med tillhörande guide-runda som du kan ladda ned. Läs mer här.

Restaureringen av byggnadsminnet Taxinge-Näsby stationshus sommaren 2019 är bl.a. finansierad med EU-medel från landsbyggdsprogrammet 2014-2020. Museiföreningen framför ett varmt tack till Länsstyrelsen Stockholms län för givna ekonomiska bidrag som möjliggjort denna angelägna byggnadsvårdsinsats. 

Styrelsen för ÖSlJ

Nyheter från bloggen, evenamang, foton m m.

Nyhetsblogg och fördjupande info